Naminio maisto puoselėtojai įkūrė verslą Pilviškiuose
Santakos laikraštis
Turinį įkėlė

Kavinių, restoranų ar užkandinių gaminamas maistas gali būti skanus ir sveikas, bet tik ruošdami namuose esame tikri pagaminto patiekalo sudėtimi. Būtent tokios minties vedama Sandros ir Mindaugo Kuraičių šeima įkūrė prekės ženklą „Skanu gardu“ ir ėmėsi vištienos kepenėlių pašteto bei kapotos mėsos konservų gamybos.
Kaip namuose
Daugelis jaunų žmonių trokšta gyventi dideliame mieste, kur daugiau pramogų ir karjeros galimybių. Tačiau sukūrę šeimas neretai renkasi ramesnį gyvenimą priemiestyje ar regione. Tokį sprendimą priėmė ir Sandra su Mindaugu. Jie nuo praėjusios vasaros namais vadina Pilviškių miestelį, į kurį su penkiamete dukryte atsikraustė iš Kauno. Šeimai mūsų kraštas nėra svetimas, ypač Mindaugui, kadangi iš Pilviškių yra jo močiutė ir tėtis.
„Kartais su vyru patys iš savęs juokiamės, nes tai, ką mes dabar darome ir jau padarėme šiais ir praėjusiais metais, yra visiška avantiūra. Mes kardinaliai pakeitėme gyvenamąją vietą, veiklą – išėjome iš savo komforto zonos“, – pasakojo S. Kuraitienė, kuri iki kraustymosi daug metų dirbo pardavimų srityje.
Verslo idėja gimė labai paprastai ir buitiškai. Šeima mėgsta skanų ir kokybišką naminį maistą, todėl visa jų ruošiama produkcija susijusi su namais, pamėgtais ir patikrintais skoniais. Kaip sakė Sandra, tai, ką galėjo pasidėti ant savo stalo, nusprendė pasidalinti ir su kitais.
„Verslą sieti su maistu buvo labiau vyro mintis. Mūsų „Skanu gardu“ prasidėjo nuo gamybos sau ir draugams. Jie paragavo ir patarė būtinai kažką daryti. Kai paveldėjome namus Pilviškiuose ir į juos persikraustėme, kieme pradėjome įrenginėti gamybines patalpas“, – verslo pradžią prisiminė S. Kuraitienė.
Dabar Kuraičių namuose ruošiama visa „Skanu gardu“ produkcija. Šiuo metu asortimente yra dviejų rūšių – klasikinis ir pagardintas spanguolėmis vištienos kepenėlių paštetas, taip pat kapotos kiaulienos, vištienos bei jautienos su garstyčiomis konservai.
Pamėgo paštetą
Šiuo metu „Skanu gardu“ komandą sudaro trys žmonės, tai Sandra, Mindaugas ir technologė, kuri parengė gaminių receptūras bei žengia koja kojon su besivystančia įmone. Šeimos verslas – pagrindinė S. Kuraitienės veikla. Ji pati gamina, pristato prekes į parduotuves ir bendrauja su klientais, o rinkodara rūpinasi M. Kuraitis.
Moteris pasakojo, jog iš pradžių šeima galvojo apie siauresnį asortimentą, tačiau kartu su technologe išmėgintas vištienos kepenėlių pašteto receptas privertė persigalvoti. Taip kapotos mėsos produktų liniją papildė dar ir iš vištienos kepenėlių paruoštas maisto gaminys.
Kadangi paštetas yra itin švelnaus skonio, jį pamėgo ir M. Kuraitis, kuris, pasak žmonos, nebuvo didelis šio patiekalo gerbėjas.
„Šis produktas mūsų asortimente atsirado tik dėl manęs, nes aš jį labai mėgstu. Mindaugas pašteto buvo ragavęs tik vaikystėje, bet jam tada nepatiko. O dabar pusryčiams noriai valgo“, – pasakojo S. Kuraitienė.
Ieškojo bendraminčių
Šiuo metu Kuraičiai planuoja plėsti asortimentą, taip pat daugiau dėmesio skirti produkto vizualiniam pateikimui. Pasak S. Kuraitienės, stiklinė tara yra daug patrauklesnė nei skardinė.
„Kadangi šis verslas susijęs su tikrumu ir namais, mes ieškojome tokį patį požiūrį turinčių partnerių. Kitaip sakant – draugų, kurie mėgsta gurmanišką, bet kartu ir naminį maistą“, – tuo, kad pavyko rasti tokias pačias vertybes puoselėjančius partnerius, džiaugėsi Sandra.
Pirkėjų jau spėta pamėgti produkcija prekiaujama „Premo“ ir UAB „Art Glacio“ krautuvėlėse bei keliose vietose Kaune ir Tauragėje.
Autorius: Simona Simanavičienė
Kopijuoti, platinti ar skelbti šį turinį be autoriaus raštiško sutikimo draudžiama